Här i Sverige är det inte alltid så lätt att ha fest och middagar hemma, eftersom vädret så ofta står i vägen för att vi ska kunna vara utomhus. Att ständigt ha festerna inomhus kan lätt bli lite jobbigt, helst om man är många, och det gör att man ibland väljer att strunta i det på grund av just vädret.

Jag och min man bestämde oss för några år sedan att vi skulle strunta i det där med vädret och det var verkligen ett bra beslut! Vi älskar att laga mat och ha fest för våra vänner, så varför ska vi låta de griniga vädergudarna och vädergudinnorna stå i vägen när vi vill bjuda in till fest?

Vi bor halva året i Sverige och halva året i Turkiet vilket innebär att vi har vänner och bekanta som vi träffar mycket på båda platserna. Det är väldigt kul, eftersom det gör att vi har olika umgänge under olika delar av året! Det är verkligen till att vara bortskämda, måste jag säga!

Det som är så kul med det är att vi också får väldigt mycket spännande råvaror att arbeta med hela tiden. I Turkiet lagar vi inte riktigt samma mat som vi gör när vi är i Sverige, så det gör att det blir en härlig variation på maten!

Det bästa av två världar

Att ha både två hus och två länder där man känner sig helt hemma är såklart inte det allra vanligaste, men det är definitivt någonting som jag varmt rekommenderar till alla! Helst om det är som så att ni funderar på att köpa ett sommarhus. Varför köpa ett sommarhus i Sverige när man kan ha ett hus i ett annat land dit man kan åka när man känner för det?

En annan sak som är bra med att bo i två länder på det sätt som vi gör är att det är lättare att få till det med mycket fest och många träffar med vännerna. Bor man hela året på samma ställe så blir man mer bortskämd med varandra, men är det istället endast halva året som man kan ses så blir det fler som tackar ja när det är dags för middagsbjudningar och andra trevligheter!

När man är ett par som vi som både älskar matlagning, att umgås med vänner och att ha bjudningar så blir det lite av ett ”öppet hus” ibland och det passar oss sp himla bra. Jag tycker att det är riktigt kul när det blir mer spontana möten med vännerna och det kan det bli om man befinner sig i samma land när alla är lediga.

Ibland blir det endast under helgerna man kan ses på grund av att det är så mycket annat som ska tas omhand under vardagarna, men ibland lyckas vi få till det med middagsbjudningar mitt i veckorna och det är ofta de middagarna som blir trevligast, tycker vi!