Det finns många olika sätt att piffa till vardagen lite och visst är det på det viset att mat tillhör de saker som verkligen kan göra en dag lite mer lyxig? Många väljer att skjuta upp allt det lyxiga till helgen, men det tycker jag är väldigt tokigt! Varför ska vi ha det extra bra endast undre helgerna, undrar jag?

Jag ska inte vara så kaxig för jag gjorde på precis samma sätt tidigare och sparade allt det extra goda till helgen. Sedan började jag jobba mycket hemifrån och då kan man ju själv bestämma mer över sin tid och efter det så har jag börjat äta ”helgmat” utspritt över hela veckan istället. Man blir så mycket gladare då, så det är ett hett tips!

Många klagar ju över att det inte finns tillräckligt mycket tid att fixa och ordna med ”helgmat” mitt i veckan, men det finns ju faktiskt väldigt mycket god och lyxig mat som går snabbt! Skaldjur av olika slag tar ju inte så lång tid att fixa till exempel och man måste ju inte laga avancerade ”nyårsmeny”- rätter bara för att det ska kännas lyxigt, eller hur?

Med ett gott glas vin så blir en relativt enkel pastarätt som pricken över vilket ”i” som helst en måndagskväll, så tänk på det! Lyxigt måste inte betyda avancerat, eller ens dyrt. Ofta ligger ju mycket av det lyxiga i att det tar lång tid som man kan ta sig på helgerna, men varför ska man offra hela dagen på suffléer och andra avancerade maträtter som försvinner i ett nafs när man kan ordna härliga maträtter till sig själv och familjen som både är lyxigt, gott och som går snabbt?

Jag älskar att laga mat och jag älskar att ha vänner och familj hemma på middag så jag testar många nya recept hela tiden. Att jag har möjlighet att gå till både vanliga livsmedelsbutiker och specialbutiker när som helst gör att det blir lättare för mig att få tag på råvarorna jämfört med personer som måste ta det efter jobbet på eftermiddagen och kvällen, eller på lördagarna mitt i rusningen.

Det är ju mycket som ska klaffa för att det ska blir trevligt och mysigt och för att man ska få den där lyxiga och mysiga känslan och stress är definitivt inte en sak som man vill ska ingå i receptet!

Troligtvis är det just kombinationen av att jag hinner handla mat när det är lugnare i butikerna och att jag har tid att laga mat alla dagar i veckan som gör att det ofta är vi som har bjudningar, men såklart handlar det även om mitt stora intresse för mat!

Jag skulle ju knappast ha massor av middagar hemma om jag inte gillade att laga mat till många, det skulle ju vara hemskt jobbigt! Jag tror också att det är på det viset att det är många som krånglar till det väldigt mycket i onödan när det ska lagas mat.

Många tror att det måste vara komplicerat och ”dyrt” för att det ska platsa på en bjudning. Jag håller inte med, utan jag tycker att man kan svänga ihop enkla och goda middagar som inte behöver ta hela dagen, så utgår man från det så kan man träffa sina vänner hemma på middagar betydligt oftare!